måndag 26 oktober 2015

Mahishasura Mardini

Bilden försvann när jag städade i Googles album.


På YouTube hittar man fler och fler bilder av militanta muslimer, som hugger huvudet av "de otrogna".

Vi uppfattar väl inte precis dessa mördare som några guds företrädare precis, men själva gör de det. Klädda helt i svart med masker för ansiktet ser de mera ut som de figurer, som vi är vana vid att se i sagoböcker och filmer där de brukar vara demoner.



Svenskarna har alltid velat vara internationella, men helst då på en solig sandstrand med en drink i handen. Att något negativt också kunde importeras från den internationella arenan hade vi väl inte direkt kunnat tänka oss.

Den 10 augusti mördades två svenskar på IKEA av en man från Eritrea, som högg ner dem med kniv.
Den 22 oktober utfördes två mord av en svartklädd, maskerad, svensk kille med svärd i en skola i Trollhättan.

I det första fallet sade statsministern ingenting, men i det andra fallet så inställde han alla andra uppdrag och flög till Trollhättan för att be om ursäkt och sade att det var en svart dag för Sverige.

Denna stora skillnad i beteende efter de två händelserna har naturligtvis retat upp många svenskar och satirbilderna haglar.


Den 23 oktober och en tid efteråt var tidningarna "fulla av" gräl om den saken och många anklagade myndigheterna för att en ohållbar situation har uppstått i Sverige, medan Medelsvensson på vänsterkanten anklagade SD för att deras kritik av invandringspolitiken skulle ha påverkat killen till att gå ut och hugga ner någon invandrare.
Både killens agerande och SDs kritik verkar vara grundade i ett växande missnöje mot regeringen och killen hade till detta lagt inspiration från filmer om andra världskriget och gamla vapen.

Den 23 oktober fick jag också ett inlägg på facebook från Nithyananda, som skrev:
Today is the day Devi Durga destroyed the demon Mahishasura. Det hade hon naturligtvis gjort genom att hugga huvudet av honom. Därigenom hade hon befriat de tre världarna från ondskan.

Mahishasura hade lagt under sig hela jorden och förstörde alla riken och terroriserade alla människor, tills gudarna beväpnade Durga, som klarade av att ta bort honom och befria jorden från hans förtryck.

Den indisk mytologin kan man se som sagor, men man kan även se den som historier om utomjordingar, som lever på andra plan, i andra dimensioner.

Man kan se det som arketyper, dvs som illustrationer till våra egna, inre, psykologiska egenskaper och historierna ska då berätta hur våra egenskaper är relaterade till varandra, ungefär på samma sätt som inom astrologin.


De berättar också i symbolisk form vad som händer i världen, där allt upprepar sig i ödets hjul Samsara.

I den här världen kan man inte befria den från ondska genom att hugga huvudet av någon, men i mytologin så är det symboliskt för att utrota den egenskap, som den dödade figuren representerar.




Mahishasura Mardini är ett poulärt tema.
Posters, musik, statyetter:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar